Aandeelhouder

SUEZ Recycling & Recovery Netherlands BV maakt deel uit van SUEZ groep, een internationaal industrieel en dienstverlenend concern, dat innoverende en duurzame oplossingen aanbiedt op het gebied van afval, water en milieu.

SUEZ Group is in 70 landen werkzaam voor klanten in het bedrijfsleven, voor overheden en voor particulieren. Het concern telt ruim 88.000 medewerkers, zamelt het afval in van 32 miljoen mensen, is verantwoordelijk voor 16,3 miljoen ton teruggewonnen grondstoffen en zet 7 miljoen ton afval om in energie.

Op deze wijze voorzien we mensen over de hele wereld van essentiële dagelijkse benodigdheden (essential life services), zoals schoon water. Met grote urgentie werken we aan de grondstoffenrevolutie, dat als primair uitgangspunt heeft dat we natuurlijke hulpbronnen zo veel mogelijk beschermen.

In 2017 realiseerde SUEZ Group een totale omzet van 15,9 miljard.

Sustainability

SUEZ is al een aantal jaren opgenomen in de Dow Jones Sustainability Index World en in de Dow Jones Sustainability Index Europe vanwege de corporate, sociale en milieugerelateerde prestaties, evenals op het terrein van governance.

Elke 5 jaar stelt de onderneming haar Sustainable Development Road Map samen. In de Road Map 2017-2021 heeft de onderneming de volgende prioriteiten (en 17 commitments) gesteld.